onsdag 21 november 2012

Det här med "vintage"...

Mitt i kaoset stör jag mig på såna världsliga saker som att vintage inte längre är vintage.

För det första är det ju intressant att "second hand" och "begagnat" överhuvudtaget bytt namn till det dyrare "vintage" som egentligen är årgångs, åtminstone vad gäller vin.

För det andra har begreppet på auktionssajter börjat missbrukas å det grövsta. Jag älskar gamla kläder, och köper gärna begagnade kvalitetsgrejor eller klänningar från nittonhundratalet. Söker man på "vintage" får man dock upp 80% nya grejor som påstås se ut som/ha känslan av "vintage" eller det också populära "retro".
Gärna i kombo med vidriga versaler som "WOW!!!FANTASTIC!!MUST HAVE!!STUNNING!!" och nästan alltid kommer grejorna nånstans från ett lågprisland i Asien.

Suck. Kan man inte få sin begagnatmarknad ifred liksom.

2 kommentarer:

Pär sa...

Och för oss som gick i bodarna på söder o i vasastan och rotade redan på 90-talet kan dagens förhållanden inte på något vis sägas motsvara den glädje och upptäckaranda som präglade dåtidens eftermiddagsnöjen. Då hade man dessutom den stora fördelen att mötas av lite "undrande" blickar när man klädde sig enligt anno dazumal... Tiden tenderar att implodera.

Anonym sa...

Inget är som förr! - och det värsta är att de yngre som idag letar i secondhand el dyl efter vintage, retro etc inte vet om det! Samma sak har drabbat begreppet "antik" - inte längre några hundra år på nacken...