onsdag 16 maj 2012

Lystring alla baconstekare!!

Jag har sagt det förut men på förekommen anledning säger jag det igen:

STEK ALDRIG MER BACON!

Vad menar jag med det? Jo, det finns ett överlägset bättre sätt att tillaga bacon nämligen.
Så att det blir krispigt, knaprigt och alldeles ljuvligt UTAN att flotta ner hela spisen och att baconet dryper i sitt eget flott.

Jamen säg säg säg!
Visst: MICRON.

Och nu blir en del skeptiska och tänker nänänä, det blir aldrig bra, jag lallar bingo och lyssnar inte.
GÖR INTE DET. Testa en enda gång, och fjällen ska falla från dina ögon och du ska se undret!

Vad behövs?
En tallrik
Hushållspapper av god kvalitutt (sånt där vitt lite fluffigt typ Lambi)

Hur gör jag?
Lägg två lager hushållspapper på tallriken. Lägg på bacon i hela skivor brevid varandra.
Täck med 1-2 lager hushållspapper. Lägg på mer bacon. Gör så tills baconpaketet är slut. Toppa med hushållspapper.

In i micron på full effekt. Börja med 4 minuter. Lyft lite på pappret och kolla. Kör sen 2 minuter i taget tills baconet blivit härligt gyllene och knaprigt. Tänk på att tallriken blir väldigt varm.
Ta ut, lossa baconet och servera det mest fantastiska bacon du kan tänka dig!

Ett tips från min Moder faktiskt. Så gjorde hon hela min uppväxt (vi fick micro -83) och allt annat är bedrövligt.

Over and out.

3 kommentarer:

Amanda sa...

Okej, har alltid gillat dig men nu älskar jag dig.

Fråga: Du gör detta med streaky bacon va? Jag hade bara engelskt, ie tunnskuren kotlett, blev liiite för torrt i den stora, magra biten, men på streaky måste denna metod vara guld. Eller så körde jag lite för länge på de två bitar jag testade med.

Tjockalocka sa...

Japp, streaky aka vanligt svenskt.

Maria sa...

Tack för tipset!