söndag 1 januari 2012

Nyårsmenyn 2011

Dry Martini
Ljummen olivrulle
Nötter

Trio i canapéer:
Löjrom och smetana på råraka
Hummerröra med klo på kavring
Anklever med fikongelé på smörstekt krutong

Två sorters champagne; Cattier (BdB) till löjrom och hummer och Tsarine (PN) till anklever

Granité på ingefära och lime för att rensa smaklökarna

Vildandbröst (egenskjutna!) med rödvinssås, sötpotatisstomp, honungsrostade rotsaker och kryddlingon

Chateauneuf-du-pape 2009

Varm chokladfondant med hallon och Djurgårdens polkaglass

Malbec från Argentina

Nyårschampagne Fallet-Prevostat (BdB) 2001 resp 2002

Location:Strindet

4 kommentarer:

Ting sa...

Låter helt fantastiskt!

Malinka sa...

Vi drack också en chataux-neuf-du-pape. I övrigt betydligt beskedligare. :D

Gott nytt!

Malinka sa...

WTF. Kan stava till franskt eau-ljud!

Tjockalocka sa...

Det var det!
Framförallt roligt att makens egenskjutna vildänder smakade så gott - vi var lite oroliga där.

Malin: Jag tror dig! ;-)