onsdag 8 augusti 2012

Catching up

Kombon kass täckning på landet, Facebbok och dagar som ser ungefär likadana ut har gett vid handen en brutal bloggtorka ser jag. Inte bra, alls.
Även ilandsproblemet att jag numer tar de flesta bilder med mobilen, men helst bloggar från datorn ställer till en del logistikutmaningar.

Ok, med det sagt osv.
Summering av sommaren i M- :

Det kunde lika gärna inte varit min grej, men det är det.
Lunket därute på halvön, man målar en lucka, man badar, man åker till M- och handlar garn, man dricker vin, man virkar. Man sover som en gud. Det är tyst, men ändå tryggt med alla grannar omkring. Kroppsarbetet, pillandet, grillandet.

Trädgården är egentligen inte det som är grejen. Så fick jag det sagt igen. Barnen leker helst hemma hos andra, eller på stora stenen, eller i skogen. Precis som jag när jag var liten. Trädgården är rätt ointressant, men genererar en hel del ångeststillande tillfredsställelse i form av gräsklippning, rabattrensning och  beskärning.

Sjön är ljuvlig (hear hear! att jag säger en sådan sak, uppvuxen vid två hav och insjöhatare i många år). Sandbotten, ljumma bad i 26-gradigt vatten trots det i övrigt rätt pissiga sommarvädret, metandet av abborrar och kräftfisket. I love.

Jag har sprungit. Gått, sprungit, flåsat. Stigarna går längs hela udden och utsikten är på sina håll bedövande.

Grannarna. Tanter och gubbar och snickare och slaktare och sotare och dubbla doktorer. Hänget har varit över förväntan. Det byts gurkor mot tårtor och hängmörat kött mot nyfiskade kräftor och grytlappar mot nyupptagen potatis. Ändå är det ingen som tränger sig på.

I F- finns stora mataffären och byggbutiken.
I M- finns de charmiga trähusen med antikaffärer och tantcaféer.

Jag är mycket nöjd med det så kallade Landet. Och sommaren. Vädret till trots.


1 kommentar:

Fina sa...

Låter underbart! :) Vad kul!