Idag står Dragen Gris på menyn, och den behöver börja tillagas pronto. Sex timmar i lågtempad ugn, i nån slags rökig BBQ-sås, och den lär den tydligen falla sönder i gudomliga trådar.
Jakten på chipoteln inleddes igår, och lokaliserades efter många missförstånd runt pastahyllor och annat trams, till texmexhyllan. Såklart! Förr en ovanlig chilisort, nu i var mans fredagsmys osv.
I övrigt: Mello är ingen mello. Det är en säkerhetspolitisk taktiksoppa.
Och det regnar. På mina nya pelargoner som förmodligen kommer dö drunkningsdöden.
Trevlig söndag!
- Posted using BlogPress from my iPhone
8 kommentarer:
En gång gjorde jag entusiastiskt nog egen chipotlepasta. Helt onödigt, texmexmärkets är fullt duglig.
Jättegott "kryddsmör" till gott köt blir det om man blandar chipotlepasta i smör. För ni får väl över av burken. Som iofs håller länge.
Bra tips! Jag undrade just om även denna burk skulle dö mögeldöden i kylen...
Jo, men nu när min burk tog slut (av dragen gris) så visade det sig åter att texmexhyllan inte längre innehåller chilipotle. Jag har haft sådan i kylen i en herrans massa år, men det gäller att passa på att köpa när butiken behagar ha det hemma för det är inte alltid.
JAg tycker spriten i bbq-såsen gör det ännu roligare att kalla grisen dragen
Ha ha, ja! Men du som är expert - det står 4h i receptet men du kör 6? Jag är just nu inne på femte timmen. Mkt spännande!
Minst sex. Man ska bara peta på den för att den ska falla i bitar.
Blev det bra?
Ja, det blev fantastiskt! Kommer definitivt göras igen. Tror den stod inne 5,5h, och den föll nästan sönder, men den kunde nog stått ett tag till. :-)
Jag tror inte den kan stå för länge! *ler*
Jo och det där kryddsmöret Malin pratar om är gudomligt på kokt/grillad majskolv
Det blir inte mycket bättre än långlagad gris. Livskvalitet!
Skicka en kommentar