En bonuseffekt av att få barn är dom nya vänskaperna man knyter. När inte bara barnen blir vän och bundis, utan även föräldrarna finner sig trivas i varandras sällskap. I vårt fall en trilog, vilket innebär sex föräldrar och sju barn.
Middag i detta härliga sällskap igår, hos mat- och vinintresserade familjen A:
* Hemgravad hel lax, laxbuljonggelé, knaperstekt laxskinn och en hemgjord helt gudomlig hovmästarsås. Riesling.
* Hängmörad entrecôte, trattkantereller och smörbräserad brysselkål, portionsformar med gratin dauphinoise. Valpolicella Ripasso.
* Tre ostar: Gruyère, Brie de Meaux, Saint-Agur.
* Varm chokladbakelse med vit choklad- och pistageganache som rann ut vid första skeden, vaniljglass. Halvtorr vit årgångsBordeaux.
Å-hå-hå-hå-hååå. Efterrätten var bland det godaste jag har ätit!
Rullade hem runt midnatt. Tur vi har nerförsbacke.
2 kommentarer:
Oj oj oj det låter gudomligt! Vi har vänner av båda sorter - de mat- och vinintresserade (som kör gooood mat) och de som serverar busgrogg (ljummen sprit med ljummen läsk...) följt av gryta med falukorn på bordet.
Skönt att man inte alltid behöver prestera! :-D
Själva hoppas vi snart komma ur värsta småbarnsträsket så man kan njuta av en måltid igen - utan kladd.
Båda varianterna funkar tycker jag!
Och ja, det blir bättre i småbarnsträsket, våra är 3 och 5 nu och det går att ha riktigt okej middagar. :-)
Skicka en kommentar