Nyårsfirande i glada vänners lag, familjen BvL från spenaten, och följande meny:
* Entrée à trois: Liten rösti med västerbotten- och pepparrotscréme toppad med löjrom, smörstekt canapé med färsk hummer och grönärtscrème med mynta och citron samt en liten asiatisk mirinmarinerad lax- och gurkkompott.
* Tournedos Rossini. Enligt den klassiska franska 'så högt en oxfilé kan stiga i graderna'. Alltså en hängmörad bit av den finaste delen av filén stekt saignant, läggs på en skiva kronärtskocksbotten, toppas med maderiavärmd gåslever och skivor av svart tryffel. Serveras med petit pois och stekt kulpotatis. En sky av maderia, koncentrerad buljong (gjort på den hemmagjorda köttglassen) och klarat smör.
* Fem franska ostar.
* Barquette au deux sorbets, dvs ett torn av råsockerbeströdd smördeg byggd på höjden med fläder- och hallonsorbet.
* Kaffe och Ejes praliner
4 kommentarer:
Mmmmm, härlig meny! Men vad drack ni?
Canapé med hummer och grönärtspuré serverades även på IG 28 :-) Ärta och mynta gifte sig fint.
menåååååå! :)
Tummen upp!
jp: Vi drack vin. :-)
Skicka en kommentar