0.8 kg nötfärs
2 kg fläskkött (vi använde en julskinka!)
300 g späck (ellet fettet från ovan nämnda skinka)
1 st gul lök, finhackad
0,5 msk salt
2 tsk vitpeppar, nymald
1 tsk nejlikor, malda
1,5 tsk ingefära, mald
2 msk potatismjöl
33 cl öl, flaska
8 dl köttbuljong, kall
5 st fjälster, i meter
1 st bomullssnöre
Mal kött i köttkvarn och blanda ihop alla ingredienser till en smet i en bunke. Trä upp fjälstret (som ska sköljas ur ordentligt först) på korvhornet och kör igång! Låt korven bli ganska tjock. Efteråt binder man om lagom stora korvar med bomullssnöre. Samt gnider in korvarna med en salt- och sockerblandning (1,5 msk av vardera). Fryses eller förvaras i kyl. Kokas sedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar