onsdag 29 januari 2014

Statusuppdatering

Okej så har jag då klarat av årets Abu Dhabi-projekt (ett av dom iallafall) med den äran, och lider nu som vanligt av post-projektdepression. Lindras bäst med ny resa, och så BLIR det faktiskt.

Ikväll åker familjen upp till Romme för skidlånghelg med vänner. Ska bo på det fashionabla Scandic Borlänge... Ser mycket fram emot skidpremiären och umgänget.

Befann mig på osannolikt lyxig måndagsmiddag i måndags (ja, precis) då en gammal vän fyllde 40. Hans fina coola fru hade hyrt in en proffessionell kock som lagade en helt fantastisk middag! Så där satt vi, en måndag, och drack champagne och åt pilgrimsmusslor och tryffel och anklever. Är det så att fylla 40 har jag definitivt ingenting emot det! (Och minns min 20-årsfests budgetmeny på pastasallad och amerikanska kycklinglår med avlägsen nostalgi)

Har hunnit med en del träning också - kör Crosstraining och nya passet Speed n'Sports. Det roliga med gymmet här i kvarteret är att det är just kvarterets gym. Det är mammor och pappor och mormördrar till barn på skolan. Och personalen i affären. Och lokala caféets ägarinna. Och vår pensionerade granne. Och... så vidare. Jag gillar ju sånt. Känns tryggt. Småstadskänsla i storstan.

Veggolunch med en annan gammal vän idag. En sån som är så sjukt bra att ta tag i saker. Som att äta lunch till exempel. Min skrattanfallsvän som älskar allitterationer lika mycket som jag och är den bästa på att komma ihåg allt roligt jag glömt.

Ja... och så... Två öppningar på gång. Smaaaala smala, men dock. Öppningar. Blir så sjukt taggad på att passera nålsögat den här gången. Men när jag sitter med self assessementtestet och ska svara på om jag mest är ett av följande 1) asocial 2) misstänksam mot andra 3) kritisk till nya idéer och panikartat svarar det minst illa inser jag att jag fortfarande kan falla ner i Det Stora Svarta Hålet igen.
We will soon know.

torsdag 16 januari 2014

Mig äger ingen

Såg jag igår på bio med en kär vän.
Hittade svenska (!) saltade majs- och chokladsnacks som jag tryckte i mig.
Filmen var fin, sorglig, berörande och lämnade en känsla av tacksamhet för att jag har möjlighet att ge mina barn en helt annan typ av uppväxt.

Idag jobbar jag hemma och försöker multitaska praktiska bestyr med tvätt, packning, ärenden, med att svara på folks tusen frågor inför kommande veckas delegationsresa till Abu Dhabi.
Imorgon bitti drar jag. Tyvärr ingen ljumma-nätter-kastanjetter-resa denna gång, det är 17 grader och blåsigt regn, men jag slipper iallafall iskylan.


 

tisdag 14 januari 2014

Dubbelmacka

Körde dubbel träning idag. Av helt ologiska skäl. Hade lovat än den ena än den andra att sälla.
För att inte tala om dottern som tjatar varje dag om att hon vill vara på mini-SATS.

Och det är inte slut än.
Har två lovningar om sällis kvar denna vecka.

Aj.

Och det här med att säga nej, kanske?

måndag 13 januari 2014

Vända blad

Verkar som om den här julen varit jobbig för många. Kanske är det gråheten. Kanske nåt annat.
Jag vet att den varit det för mig. I stort och smått. Och det är svårare att klara små motgångar när man har några större i bagaget.

Jag har varit extremt låg på jobbet. Det känns som om jag står stilla. Eller går krabbgång. Möjligen backar neråt i nån slags reversiv process. Jag inser - trots mina tidvis exotiska arbetsuppgifter - att jag kommer dö demotivationsdöden om jag blir kvar.

Jag har inte blivit headhuntad. Man ska tydligen blir det i min ålder/med min erfarenhet sägs det. Jag är lika nollad på hur man skaffar andra jobb som jag hade varit på förhållandemarknaden om det hade varit aktuellt. Hur gör man? Alla säger kontakter, och jag har tonvis av kontakter men det händer fan inget där. Eller så har jag fel sorts kontakter.

Jag har brutit med min mor. Helt. Ett tag iallafall. Som ensambarn kan man ju inte riktigt göra det helt och hållet, men tillfälligtvis. Det har varit bråk (kring julfirandet) sedan oktober. Som kulminerade när vi berättade att vi passade en liten hund över jul. Då var vi plötsligt inte välkomna, och det gick absolut inte att lösa. När vi ändå åkte dit blev det katastrof, jag blev kallad både det ena och andra, och hon dök inte upp till den teaterföreställning hon lovat barnbarnen att gå med på. Vi checkade ut från Malmö två dygn i förtid och drog 60 mil hem till landet. Kurade ihop mig, grät, bröt ihop och gick vidare.

Jag hade fåfängt hoppats på åtminstone en eller två nyårskalasinbjudningar efter tre år med kalas hos oss. Det blev en jättetrevlig nyår till slut ändå, hos oss, med fina vänner och god mat, men jag hade verkligen verkligen behövt peppen att bli bortbjuden i år.

Jag har vänt blad. Livet känns mycket lättare nu när jul och nyårsskiten är över. Nytt år, ljusare tider. Några roligheter att se fram emot. Jobbresa till värmen med fin och rolig kollega (första gången jag får sällskap på flyget på typ tre år), skidhelg med bästa resevännerna i Romme, jag fyller 40 (!) - (fattar det inte riktigt, hur kan jag vara 40?!?), planering av 40-årskalas with surprise, och så hoppas jag på nån rolig resa till sommaren, hösten eller om inte annat jul 2014!!
Dessutom har det trillat ner en veckas extra semester, som statligt anställd 40-taggare har jag nu 7 veckor ledigt. Fantastiskt!
 

måndag 6 januari 2014

6. Hepp! Dagens boktips.

Aaaaaa det finns så mycket!
Men för att jag läser den just nu: Haruki Murakami-trilogin 1Q84

Precis i min smak: udda karaktärer i parallella verkligheter som sakta vävs ihop.

söndag 5 januari 2014

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

Ni vet det där receptet som Arla gör reklam för i diverse tidningar.
Jag testade det igår när vi hade en såndär lite magiskt fantastisk spontanmiddag med ganska nya vänner.
Alltså - sjuuukt god. En blandning av seg brownie, kladdkaka och Polly-godis.

(Att vi sen åt herr C's gubbröra, drack hemgjord bäsk, grillade (!) årets första ryggbiff med bea och drack ohemula mängder rödvin var bara bonus.)

5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…

Ja det är ju alltså otvivelaktigt - och det bär mig emot att säga att det är NORSKT - men det är utan konkurrens Smash!
Sombreros, salta majsstrutar, doppade i mjölkchoklad. Helt magiska! Jag är besatt. Lyckligtvis finns dom inte i Sverige, annars skulle jag varit smällfet förmodligen. Det sägs att Marabous chokladkaka "Amigo" smakar likadant, men nää... Smash! ska det va!
7037710023497__86145_zoom.jpg

Snor some inspiration

Eftersom jag just nu njuter av att vara mopsfri och därmed mest ligger på en renfäll vid en öppen spis och äter choklad, så är min blogginspiration en smula låg. Jag tror inte nån är så road av att se fler bilder på min ljuskonsumtion.

Så då snor jag lite sent bloggkalendern från Onekligen:
En rubrik för varje dag i januari alltså. Börjar strax dådå?

1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.
2. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…
3. En grej jag skulle vilja lära mig.
4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.
5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…
6. Hepp! Dagens boktips.
7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.
8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…
9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.
10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.
11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…
12. Hepp! Dagens tv-tips.
13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..
14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie…
15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.
16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.
17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…
18. Hepp! Dagens filmtips.
19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.
20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film...
21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.
22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.
23. Hepp! Dagens musiktips.
24. En grej jag borde ta tag i.
25. Kolla! Här är en bild från mitt kök.
26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet…
27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band…
28. Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.
29. Hepp! Dagens middagstips.
30. En grej jag är himla bra på.
31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet...

lördag 4 januari 2014

Varde ljus

Bränner 44 ljus per dag.
Storkund hos IKEA.
Hur klarar man annars det här mööörkret..?



torsdag 2 januari 2014

Älska polaroid

Mina finaste i polaroidformat.
Jag älskar polaroid.
Hela grejen.
Klick. Wroom. Där kom bilden. Trettio minuters spänd väntan. Kolla där är vi! I finfint retrofilter, helt av sig självt.
Bästa julklappen, I tell you.



onsdag 1 januari 2014

Back to the land

Tjufyra timmar i stan för att fira nyår. Fantastiska fyrverkerier från sjunde.

Idag tillbaka till landet och fåglarne. Det är SÅ ljuvligt att ha en liten stuga såhär. Som om all ångest (nåja, en stor del) rinner av mig när jag närmar mig Kantarellen.

Nu ett nytt år. Jag hoppas det blir bättre än det förra, på flera plan. Jag hoppas kunna byta jobb, jag hoppas kunna stabilisera relationen med Modern på en något ytterligare begränsad nivå, jag hoppas kunna omge mig med människor som ger energi så att jag själv kan bli en sådan, jag hoppas kunna utveckla vänskaper och kunna vara rakare i kommunikationen med andra.
Främst hoppas jag lite oftare kunna lyfta mig själv ut ur boxen så att jag slipper bli så himla besviken på allt och alla.

Och - främst detta: Nästa jul och nyår hoppas jag vara betydligt gladare.