torsdag 27 december 2012

Mellandag

Fortfarande lite lätt labil. Gick från en stress till en annan (julen, maten, klapparna, jagharingetågööra). Ledighet för mig är alltid bitterljuvt. Välbehövligt men ångestframkallande. Framförallt julloven som de senaste åren innebär ett visst standby-läge för mig inför vårt stora Mellanösternprojekt direkt efter ledigheterna.

Idag sushi på stan, vinkat av lillkusin, hälsat på treveckorsbebis, lagat lutfisk som tre av fyra inte gillar (men såsen - sååsen! Skånsk senaps), funderat lite på nyår och har nu kraschat i soffan brevid Onepiece-smurfarna (bästa julklappen alla kategorier säger unge herr) som stickar mössor på sina nya Quick Knits.




onsdag 26 december 2012

Jul i Sörmland 2012




Kusinerna. Lilltrucken i mitten påminde oss lägligt om hur det är att ha en aktiv 2,5-åring i huset...


Bio i Flen på nyöppnade gamla anrika Saga. "Sune i Grekland" och smörgula popcorn.


Vårt ställe i världen. Inbäddat i vinter.


Bästa Sörmlandstomten kom med säck och lykta och var glad att hitta barn i husen.

torsdag 20 december 2012

onsdag 19 december 2012

Nä men nu får det vara bra

Nu vill jag inte mer.
Har tokstressat i en vecka. Jobb, kalas, sociala aktiviteter, jobb, jobb, julpyssel, jobb, hantverkare, jobb.
Plötsliga vredesutbrott - är det ett varningstecken? Isåfall är jag illa däran.

Och folk ba "ta det lugnt!". Men ursäkta mig, jag har inte ett jobb som går att överlåta till nån annan bara sådär. It's in my head. Jag ska bidra/leverera/styra med min kompetens som bas. Mina erfarenheter på området, min input och mina idéer. Svårt att lämna över.

Så nu skiter jag i det här. Lämnar in sista underlaget imorgon klockan 12 och sen är det fanimej julköttbullar för hela slanten som gäller!

 

tisdag 11 december 2012

Pepp. Som fan.

Eskilstuna tre (3) dagar denna vecka.
Tre.
Man blir sinnessjuk på kuppen.

Det är drygt, det är kallt, det är svintrist.
Men mitt kontor ligger där så... Och imorgon har vi obligatorisk personaldag med efterföljande jullunch och bussning genom stada med väl valda RELEVANTA besök på avfallshanteringen och stadshuset. Jo man tackar.

Själv ska jag försöka hitta en tåg som går hem, hämta två eller tre eller fyra barn, laga nåt bättre än kvällens hett önskade frys-lasange (!!) och sen gotta mig i att maken kommer må tjyvens efter departementskalaset.

Men Esklstuna för tredje dan i rad alltså... O joy.

Älskot fyller 8!

Hurra hurra hurra!!!!



fredag 7 december 2012

Shit vad folk tjänar pengar!

Alltså, jag har nog inte riktigt fattat det här.
Att det finns ganska många människor som tjänar sjukt mycket pengar.

Det här med bonusar och VD-löner har jag ju noterat, men alla andra..?

Råkade av en slump hamna på tidningen Resumés hemsida på vilken det låg en lista över "reklaminköparnas löneliga". Alltså typ kommunkationschefer på olika företag som köper in reklam och så. Jag var tvungen att läsa två gånger. Trodde först det var en tiopotens för mycket. Here goes:

Kommunikationschefen på statliga Vattenfall hade en årslön på 4 533 000 kr. Fyra och en halv miljon! Va! Det är 400 000 kr i månaden!
Systembolagets marknadschef? 3 800 000.

För att inte tala om när jag klickade vidare på mediebranschens löneliga. Där folks årslöner ligger på 5, 6, 7, 14 (!) MSEK! Ska det vara så?! Hur kan nån liksom motivera att ha en halv mille i månadslön??  En mille? Två?

Jag är helt chockad.

Vi snackar liksom inte statsministrar eller rymdforskare eller hjärnkirurger här.
Vi snackar PR-folk. Mediemänniskor. Kommunikationsansvariga.

Jag är så lurad!
Kanske ska gå nån kvällskurs i media och kommunikation och sadla om. Den här civilingenjörsexamen har ju inte gjort nån rik.

onsdag 5 december 2012

Innebränd

Hjärnstress. Som alltid i slutet på en termin och särskilt när man har födelsedagar och julaftnar upcoming. Dessutom det årliga mellanösternprojektet som gör att avslappningen inte alls är total under julledigheten.

Fick nån slags overload igår och somnade nio. Så extremtrött. Hjärntrött.

Men så mycket som ska exekveras: klasskalas, julbasar, födelsedagspresenter, födelsedagskalas, julavslutning, projektplaner, beslutsärenden, programläggning, briefing av GD, talskrivande, tre landstrategier och sjukt många möten.

När jag bara vill krypa ner under pälsfilten och titta på en hel säsong av Nigella lagar julmat.
PLEEEEASE!

måndag 3 december 2012

Tomte-gök

Att vakna till denna uppsyn.



söndag 2 december 2012

Dompish-tårtan

Första tårtan sedan i somras förärades min coola ursöta guddotter på tvåårskalaset. Hallonbottnar, citronbottnar, färskostcreme med vit choklad och färska hallon, täckt med citronsmörkräm, vit marsipan och blommor i marsipan. Mäktig och ganska söt, men folk påstod att den var god.